Σχολικό έτος 2017-2018

Γιορτή λήξης Α΄,Β΄, Γ΄

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η γιορτή λήξης από τους μαθητές/τριες των Α΄,Β’,Γ΄ του σχολείου μας για το σχολικό έτος 2017-2018

 

Χθες, Τρίτη 12 Ιουνίου 2018, το πρωί, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η γιορτή λήξης με τη μουσικοθεατρική παράσταση: " ΣΙΣΟΥΝΤΟ". Στην παράσταση συμμετείχαν  όλοι οι μαθητές/τριες των Α΄-Β΄ και  Γ΄ τάξεων του σχολείου μας, την οποία παρακολούθησαν δεκάδες γονείς, παππούδες και γιαγιάδες που πλημμύρισαν το προαύλιο.

Το παραμύθι «ΣΙΣΟΥΝΤΟ» ή «Σ΄ένα ξεχασμένο πιάνο», γράφτηκε από τον Αντώνη Παπαθεοδούλου το 2006 και δώδεκα χρόνια μετά, οι μαθητές και μαθήτριες των μικρών τάξεων μας ευχήθηκαν καλό καλοκαίρι, γιορτάζοντας ο καθένας τους και η καθεμία τους τον υπέροχο μοναδικό εαυτό τους.

Η οργάνωση της γιορτής οφείλεται στη δημιουργική έμπνευση της συναδέλφου και δασκάλας Μουσικής κας Μπέσσυς Σπανοδήμου, που, για το άρτιο αποτέλεσμά της, συνεργάστηκαν όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον κι ενθουσιασμό.   

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό της Διευθύντριας του Σχολείου κας Μάρθας Σαμαρά η οποία μεταξύ άλλων τόνισε: "Η φετινή χρονιά υπήρξε ιδιαίτερα δημιουργική. Αυτό οφείλεται στην εργατικότητα και υπευθυνότητα των μαθητών, στην καλή συνεργασία και την υποστήριξη των οικογενειών τους και στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που έδωσαν την ψυχή τους κι εργάστηκαν ακούραστα". 

Κατόπιν οι μαθητές και μαθήτριες και από τα 6 τμήματα του σχολείου μας ανέβηκαν στη σκηνή και μας μάγεψαν  με τα  μουσικοκινητικά δρώμενα και  τα τραγούδια.

Ήταν μια εξαιρετική παράσταση που εντυπωσίασε όλους όσους την παρακολούθησαν και δίκαια οι μαθητές/τριές μας εισέπραξαν το χειροκρότημά τους.

Aξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

G2G3

G4G5

G6G7

Εγγραφή των μαθητών της ΣΤ' τάξης στο Γυμνάσιο

 

Σας ενημερώνουμε ότι όλοι οι μαθητές που φοιτούν στο σχολείο μας θα εγγραφούν αυτεπάγγελτα στο 1ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής και στο 5ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής. 

Όλα τα δικαιολογητικά τους θα σταλούν υπηρεσιακά τη Δευτέρα, 18/6/2018.

Όσοι γονείς επιθυμούν την εγγραφή των παιδιών τους σε άλλο Γυμνάσιο της επιλογής τους (Πρότυπο, Καλλιτεχνικό, Μουσικό, ιδιωτικό κ.α.), οφείλουν να απευθυνθούν στoυς  Διευθυντές των παραπάνω Γυμνασίων  μετά τις 18/6/2018 και να ζητήσουν μετεγγραφή στο Γυμνάσιο που επιθυμούν.

Αποτελέσματα Διαγωνισμού "Μαθηματικά και Παιχνίδι"

mathkaipaixn

Το σχολείο μας συγχαίρει όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στον 12ο διαγωνισμό "Μαθηματικά και Παιχνίδι" και τους εύχεται καλή πρόοδο. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 9/3/2018 με στόχο να έρθουν τα παιδιά πιο κοντά στα Μαθηματικά και να τα αγαπήσουν. 

Οι μαθητές που διακρίθηκαν είναι:

ΙΩΑΚΕΙΜ ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ

Ε1

ΟΡΦΕΑΣ ΠΑΧΗΣ

Ε1

ΜΟΝΟΓΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ε2

ΚΑΡΑΣΤΑΘΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

Ε2

ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΑΠΑΤΑ

Ε3

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΥΓΕΡΑΚΗ

Ε3

ΜΑΚΡΗ ΣΤΕΛΛΑ

Ε3

ΠΡΙΜΗΚΥΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΣΤ1

ΧΑΣΑΠΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΣΤ1

ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΔΑΝΑΗ

ΣΤ2

ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΗΣ

ΣΤ2

Η βράβευση θα γίνει το Σάββατο 2 Ιουνίου, 9:00 - 11:00 στην Αίθουσα Τελετών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, Είσοδος Κατεχάκη). Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί είναι προσκεκλημένοι να παρευρεθούν στην τελετή.

Αχ! Αυτή η νύχτα

Την Τετάρτη 16/5 στις 9:00 το πρωί μαθητές και μαθήτριες του σχολείου από όλες τις τάξεις παρουσίασαν το Θεατρικό έργο "Αχ! Αυτή η νύχτα" που ετοίμασαν για τη 12η συνάντηση μαθητικής δημιουργίας και έπαιξαν στο 2ο Γυμνάσιο Αγ. Παρασκευής. Τα παιδιά με πολύ κέφι και προετοιμασία από την θεατρολόγο τους έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και τα χειροκροτήσαμε όλοι. Συγχαρητήρια σε όλους τους μικρούς ηθοποιούς μας που ζωντάνεψαν και έδωσαν διαφορετικό χρώμα στην αυλή του σχολείου.

 

giorti 1_2018giorti 2_2018

giorti 3_2018giorti 4_2018

giorti 5_2018giorti 6_2018

Λειτουργία Ολοήμερου Σχολείου 2018-19

Λειτουργία Ολοήμερου Σχολείου 2018-19

Σας ενημερώνουμε ότι  σύμφωνα με την ΥΑ 69345/Δ1/2-5-2018 (ΑΔΑ:6Β114653ΠΣ-23Φ) οι προϋποθέσεις για την εγγραφή των μαθητών/ τριών  στο Ολοήμερο Πρόγραμμα  είναι οι παρακάτω:

  • Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα εγγράφονται: α) οι μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι. β) οι μαθητές, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (μαθητές πολύτεκνων/μονογονεϊκών οικογενειών, μαθητές με γονείς με χρόνιες παθήσεις/ενταγμένους σε πρόγραμμα απεξάρτησης/φυλακισμένους)

Το Πρόγραμμα του Ολοήμερου αρχίζει στις 13.15 και διαρκεί έως τις 16.00. Ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της 2ης ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος (15.00). Η δηλωθείσα ώρα ενδιάμεσης αποχώρησης του μαθητή/τριας παραμένει η ίδια, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
Το Πρόγραμμα του Ολοήμερου διαμορφώνεται ως εξής:

Ώρα

 

Μάθημα

13:20−14:00    (40′)

1η ώρα Ολοήμερου Προγράμματος

Σίτιση

14:00 -14:15   (15′)

Διάλειμμα

 

14:15− 15:00   (45′)

2η ώρα Ολοήμερου Προγράμματος

Μελέτη−Προετοιμασία

15:00 − 15.15   (15′)

Διάλειμμα

 

15.15− 16:00     (45′)

3η ώρα Ολοήμερου Προγράμματος

ΤΠΕ, Αθλητισμός, Αγγλικά, Εικαστικά, Μουσική, Θεατρική Αγωγή κ.ά


Βρείτε την ΑΙΤΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ εδώ

Οι αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα παραλαμβάνονται από τη Δνση του Σχολείου μέχρι και την Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018. Από την καταληκτική ημερομηνία και μετά καμία αίτηση δεν θα γίνεται δεκτή, προκειμένου να προγραμματίσουμε τη λειτουργία του Ολοήμερου Σχολείου για τη νέα σχολική χρονιά.

 

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

 

Η γιορτή για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου στο σχολείο μας

25hMartiou25hMartiou1


25hMartiou225hMartiou3

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018, στoν κατάμεστo από γονείς Χώρο Εκδηλώσεων του Σχολείου μας, οι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης παρουσίασαν τη γιορτή για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, με τη στήριξη των δασκάλων τους κ.κ. Δήμητρας Ρίζου και Κατερίνας  Καβάκα καθώς και της μουσικού μας κ. Μπέσσυς Σπανοδήμου.
Η γιορτή ήταν αφιερωμένη στον μεγάλο Εθνικό μας ποιητή  Διονύσιο Σολωμό. Ήταν μια πρωτότυπη παρουσίαση  μέρους του έργου του, με μεταφορά αποσπασμάτων του «Ύμνου προς την Ελευθερία» ( εθνικού μας ύμνου) και του κορυφαίου ποιήματός του «Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» σε παράσταση, με απαγγελίες, δρώμενα, αφηγήσεις  και πολύ όμορφα τραγούδια. 
Τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και καταχειροκροτήθηκαν από όλους.
Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, όπως και στους/στις εκπαιδευτικούς που τα στήριξαν σε αυτή τους την προσπάθεια.


Περισσότερα Άρθρα...