Αρχική σελίδα Υποδομή

Υποδομή

Βιβλιοθήκη

Γενικές πληροφορίες για τη βιβλιοθήκη.

DSC01280                  DSC01285

Σημείο αναφοράς του σχολείου μας είναι η βιβλιοθήκη, που οφείλει την ύπαρξή της στη συμμετοχή των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων, η οποία λειτουργεί και ως δανειστική. Στα ράφια της υπάρχουν 2684 τίτλοι βιβλίων από πολλές θεματικές ενότητες της παιδικής λογοτεχνίας που ανανεώνονται και εμπλουτίζονται συνεχώς.

Λειτουργεί για τους μαθητές Τρίτη και Παρασκευή στις ώρες των δύο πρώτων διαλειμμάτων: 9:40-10:00 και 11:25-11:45 καθώς επίσης και τις ώρες που επιλέγουν οι δάσκαλοι/ες για να τη χρησιμοποιήσουν οι μαθητές/τριές τους στην διάρκεια του μαθήματος.

  Βιβλιοθήκη             DSC01293

 

Στην Βιβλιοθήκη θα βρίσκονται για να βοηθούν τους φίλους/ες του βιβλίου και όσους/ες θέλουν να περάσουν διαφορετικά το διάλειμμά τους, οι δασκάλες κ. Μαρία Τζάλλα και κ. Κατερίνα Καβάκα.

Ένα από τα προγράμματα που ξεκίνησε το σχολείο μας τη σχολική χρονιά 2011-2012 και συνεχίστηκε μέχρι και το 2014 ήταν η Φιλαναγνωσία. Η δράση αυτή εντάσσονταν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της Πράξης «Καινοτόμες δράσεις ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας των μαθητών» και στηρίζονταν από το ΕΚΕΒΙ.

Το πρόγραμμα αυτό έχει πλέον ολοκληρωθεί, αλλά η Φιλαναγνωσία συνεχίζεται στο σχολείο μας ως πρόγραμμα Καινοτόμων Δραστηριοτήτων του γραφείου Πολιτιστικών Θεμάτων, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας.


DSC01290                DSC01291

Τμήμα Ένταξης

 

Τι  είναι το Τμήμα Ένταξης:

Το τμήμα Ένταξης είναι μια δομή της Ειδικής Αγωγής μέσα στα γενικά σχολεία που στόχο έχει την εκπαιδευτική παρέμβαση με εξατομικευμένα προγράμματα στους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Λειτουργεί μέσα στο γενικό σχολείο ως ξεχωριστό τμήμα και δέχεται παιδιά από όλες τις τάξεις.

sxoleio54

Το ΤΕ τη σχολική χρονιά 2011-2012 φιλοξενείται στο χώρο της βιβλιοθήκης.


Ποιοι μαθητές μπορούν να συμμετάσχουν στο Τμήμα Ένταξης:

Στο Τμήμα Ένταξης μπορούν να συμμετέχουν οι μαθητές:

Α) που έχουν γνωμάτευση από διαγνωστική υπηρεσία (π.χ. ΚΕ.Δ.Δ.Υ, Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα).

Β) που δεν έχουν γνωμάτευση αλλά έχει παρατηρηθεί από τον εκπαιδευτικό της τάξης ότι παρουσιάζει ειδικές δυσκολίες. Σε αυτή την περίπτωση απαιτείται η αξιολόγηση του μαθητή από τον εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής και η σύμφωνη γνώμη του Σχολικού Συμβούλου.

Και στις δύο περιπτώσεις, για να φοιτήσει ο μαθητής στο Τμήμα Ένταξης του σχολείου του απαιτείται η ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση του γονέα.

πηγή:1ο Δημοτικό Σκύδρας

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...