Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις

Νέα - Ανακοινώσεις

Ασημένια Πιστοποίηση Ασφάλειας στο Internet


                                          

 

Αυτές τις μέρες το σχολείο μας βραβεύτηκε με την:

ΑΣΗΜΕΝΙΑ διάκριση Ασφάλειας στο Διαδίκτυο,

σε λιγότερο από ένα χρόνο από την προηγούμενη Χάλκινη πιστοποίηση.

Οι δράσεις μας το διάστημα αυτό ήταν πολλές και έδειξαν στους υπεύθυνους της κοινότητας http://www.esafetylabel.eu/ που αξιολογεί τις επιδόσεις των ελληνικών σχολείων  ότι έχουμε βελτιωθεί σε πολλά ζητήματα σε σχέση με την ασφάλεια στο διαδίκτυο και είμαστε σε καλό δρόμο για την επίτευξη της Χρυσής Διάκρισης. Θα βάλουμε τα δυνατά μας να γίνουμε καλύτεροι.


                                                            

Ανάπτυξη Υποστηρικτικών Δομών

Στο πλαίσιο τήρησης του κανονισμού (ΕΚ) 1828/2006, όπως τροποποιήθηκε από τον Κανονισμό 846/2009, σχετικά με τις δράσεις πληροφόρησης και δημοσιότητας των κρατών μελών για τις παρεμβάσεις των διαρθρωτικών ταμείων έχουμε την υποχρέωση  να αναρτήσουμε το συνημμένο ενημερωτικό κείμενο στην  ιστοσελίδα μας για την προβολή και δημοσιότητα της πράξης:

 «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (ΕΚΟ) στα Δημοτικά Σχολεία Άξονες Προτεραιότητας 1, 2 & 3 Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ¨Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση»

όπως και της πράξης:

 «Ανάπτυξη Υποστηρικτικών Δομών για την Ένταξη και Συμπερίληψη στην Εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες - Μετατροπή του Ειδικού Σχολείου σε Κέντρο Υποστήριξης Ειδικής Αγωγής Εκπαίδευσης»

 Screenshot2   dimosiotita

Σχέδιο Πολιτικής Άμυνας για Σεισμό και άλλα έκτακτα φαινόμενα

Στη σχολική μας μονάδα για το παρόν σχολικό έτος θα υλοποιηθούν τα ακόλουθα:

- σύνταξη ή/και επικαιροποίηση του Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης του Σχολείου

 -  διοργάνωση ασκήσεων ετοιμότητας για σεισμό ή άλλο έκτακτο περιστατικό

  -  ενημέρωση του προσωπικού, των μαθητών, των γονέων και κηδεμόνων καθώς και  των αρμόδιων φορέων που καλούνται να συνδράμουν στην υλοποίηση του   Σχεδίου.                              

                                                           Από τη Δ/νση

 

Όλοι Μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο

 

Αγαπητοί γονείς.

 

Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 10/2/2015 το σχολείο μας συμμετέχει ενεργά με δράσεις ενημέρωσης όλων των μαθητών από τους δασκάλους/ες των τάξεων, όλες τις ειδικότητες και κυρίως στο εργαστήριο πληροφορικής από τη δασκάλα  του μαθήματος των Τεχνολογιών της Πληροφορικής και της Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.)

 

Σας ενημερώνουμε σχετικά με τα εξής:

 

α) Αναπόφευκτα σήμερα οι μαθητές χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο και τις μηχανές αναζήτησης του Διαδικτύου, ως μέρος της εργασίας που τους έχει ανατεθεί στο σχολείο.

 

β)Στο σχολείο μας εφαρμόζεται η υπηρεσία Ελεγχόμενης Πρόσβασης του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ). Όλες οι σελίδες με ανεπίτρεπτο περιεχόμενο "κόβονται" από τα φίλτρα του ΠΣΔ.

 

γ) Στις ρυθμίσεις του google έχει τεθεί: 

 

Ρυθμίσεις αναζήτησης ? Αποτελέσματα αναζήτησης ? Φίλτρα αναζήτησης ? Φιλτράρισμα ακατάλληλων αποτελεσμάτων 

 

δ) Αν εντοπίσουμε σελίδες με ανεπίτρεπτο περιεχόμενο που "περνάνε " από τα φίλτρα του ΠΣΔ στέλνουμε σχετική αναφορά στον  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

ε) Η χρήση του Διαδικτύου γίνεται από τους μαθητές με στενή επίβλεψη του περιχομένου που προσπελαύνουν, από τη δασκάλα της Πληροφορικής.

στ) Παρακάτω παραθέτουμε την Πιστοποίηση που πήραμε πριν από λίγους μήνες ως προς τις πρακτικές και τους κανόνες που ακολουθούμε Εκπαιδευτικοί και Μαθητές για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο.Το σχέδιο δράσης που έχουμε θέσει σε εφαρμογή μας προσφέρει ένα υψηλό επίπεδο ασφάλειας που βελτιώνεται συνεχώς.

 

 

                                                               Από τη Δ/νσηSID2015 SaferinternetGR_Logo

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο για Γονείς

Οι γονείς διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στη διαδικτυακή ασφάλεια των παιδιών. Φυσικά, το σχολείο μας είναι σε θέση να ρυθμίζει αρκετά πράγματα, μπορεί να φιλτράρει, να παρακολουθεί και να εκπαιδεύει, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι πολλά παιδιά και νέοι θα έχουν πολύ διαφορετικό επίπεδο διαδικτυακής πρόσβασης στο σπίτι, ή μέσω μιας φορητής συσκευής, από ότι θα είχαν στο σχολείο. Πολλοί γονείς είναι αρκετά αποτελεσματικοί στο να καθοδηγούν τα παιδιά τους για ζητήματα που δεν αφορούν στο διαδίκτυο, αλλά αρκετοί είναι απρόθυμοι να προσπαθήσουν να παρέχουν παρόμοια υποστήριξη για τις ψηφιακές πτυχές της ζωής των παιδιών τους. Εν μέρει, αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι πολλοί γονείς δηλώνουν ότι τα παιδιά τους είναι «καλύτερα στην τεχνολογία» από ότι οι ίδιοι.

Τα σχολεία χρειάζεται να προσφέρουν κάποια στήριξη, καθοδήγηση και συμβουλές προς τους γονείς. Αυτό μπορεί να πάρει διάφορες μορφές, μια συγκεκριμένη συζήτηση για το θέμα, φυλλάδια για διάφορα θέματα, σύνδεσμοι στην ιστοσελίδα του σχολείου ή ένα άρθρο σε ενημερωτικό δελτίο του σχολείου.

Σας παραθέτουμε μερικές από τις πιο έγκυρες ιστοσελίδες από τις οποίες μπορείτε να συμβουλεύεστε για θέματα ασφάλειας στο Διαδίκτυο:


Περισσότερα Άρθρα...