Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Όλοι Μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο

Όλοι Μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο

 

Αγαπητοί γονείς.

 

Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 10/2/2015 το σχολείο μας συμμετέχει ενεργά με δράσεις ενημέρωσης όλων των μαθητών από τους δασκάλους/ες των τάξεων, όλες τις ειδικότητες και κυρίως στο εργαστήριο πληροφορικής από τη δασκάλα  του μαθήματος των Τεχνολογιών της Πληροφορικής και της Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.)

 

Σας ενημερώνουμε σχετικά με τα εξής:

 

α) Αναπόφευκτα σήμερα οι μαθητές χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο και τις μηχανές αναζήτησης του Διαδικτύου, ως μέρος της εργασίας που τους έχει ανατεθεί στο σχολείο.

 

β)Στο σχολείο μας εφαρμόζεται η υπηρεσία Ελεγχόμενης Πρόσβασης του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ). Όλες οι σελίδες με ανεπίτρεπτο περιεχόμενο "κόβονται" από τα φίλτρα του ΠΣΔ.

 

γ) Στις ρυθμίσεις του google έχει τεθεί: 

 

Ρυθμίσεις αναζήτησης ? Αποτελέσματα αναζήτησης ? Φίλτρα αναζήτησης ? Φιλτράρισμα ακατάλληλων αποτελεσμάτων 

 

δ) Αν εντοπίσουμε σελίδες με ανεπίτρεπτο περιεχόμενο που "περνάνε " από τα φίλτρα του ΠΣΔ στέλνουμε σχετική αναφορά στον  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

ε) Η χρήση του Διαδικτύου γίνεται από τους μαθητές με στενή επίβλεψη του περιχομένου που προσπελαύνουν, από τη δασκάλα της Πληροφορικής.

στ) Παρακάτω παραθέτουμε την Πιστοποίηση που πήραμε πριν από λίγους μήνες ως προς τις πρακτικές και τους κανόνες που ακολουθούμε Εκπαιδευτικοί και Μαθητές για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο.Το σχέδιο δράσης που έχουμε θέσει σε εφαρμογή μας προσφέρει ένα υψηλό επίπεδο ασφάλειας που βελτιώνεται συνεχώς.

 

 

                                                               Από τη Δ/νσηSID2015 SaferinternetGR_Logo