Βιβλιοθήκη

Γενικές πληροφορίες για τη βιβλιοθήκη.

DSC01280                  DSC01285

Σημείο αναφοράς του σχολείου μας είναι η βιβλιοθήκη, που οφείλει την ύπαρξή της στη συμμετοχή των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων, η οποία λειτουργεί και ως δανειστική. Στα ράφια της υπάρχουν 2684 τίτλοι βιβλίων από πολλές θεματικές ενότητες της παιδικής λογοτεχνίας που ανανεώνονται και εμπλουτίζονται συνεχώς.

Λειτουργεί για τους μαθητές Τρίτη και Παρασκευή στις ώρες των δύο πρώτων διαλειμμάτων: 9:40-10:00 και 11:25-11:45 καθώς επίσης και τις ώρες που επιλέγουν οι δάσκαλοι/ες για να τη χρησιμοποιήσουν οι μαθητές/τριές τους στην διάρκεια του μαθήματος.

  Βιβλιοθήκη             DSC01293

 

Στην Βιβλιοθήκη θα βρίσκονται για να βοηθούν τους φίλους/ες του βιβλίου και όσους/ες θέλουν να περάσουν διαφορετικά το διάλειμμά τους, οι δασκάλες κ. Μαρία Τζάλλα και κ. Κατερίνα Καβάκα.

Ένα από τα προγράμματα που ξεκίνησε το σχολείο μας τη σχολική χρονιά 2011-2012 και συνεχίστηκε μέχρι και το 2014 ήταν η Φιλαναγνωσία. Η δράση αυτή εντάσσονταν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της Πράξης «Καινοτόμες δράσεις ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας των μαθητών» και στηρίζονταν από το ΕΚΕΒΙ.

Το πρόγραμμα αυτό έχει πλέον ολοκληρωθεί, αλλά η Φιλαναγνωσία συνεχίζεται στο σχολείο μας ως πρόγραμμα Καινοτόμων Δραστηριοτήτων του γραφείου Πολιτιστικών Θεμάτων, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας.


DSC01290                DSC01291