Σχολικό έτος 2017-2018

Η γιορτή στο σχολείο μας για την 44η Επέτειο από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017, στoν ειδικά διαμορφωμένο για την εκδήλωση χώρο του σχολείου μας, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης, με τη στήριξη των δασκάλων τους κ.κ. Χαχάμη Έλσας, Παπαευαγγέλου Σταυρούλας, Πετράκη Ιωάννη και της μουσικού μας κ. Σπανοδήμου Μπέσσυ, παρουσίασαν τη γιορτή για την 44η Επέτειο από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Τα παιδιά, μέσα από αφήγηση ιστορίας, απαγγελίες, τραγούδια και ηχητικά ντοκουμέντα, ξεδίπλωσαν με τη φαντασία τους όλα όσα συνέβαιναν τα εφτά χρόνια της Χούντας και τις μέρες του Νοέμβρη του ΄73 στο Πολυτεχνείο, με την ηρωική αντίσταση των νέων ενάντια στο τυραννικό καθεστώς και τον αγώνα τους για Ελευθερία και Δημοκρατία.
Ήταν μια συγκινητική γιορτή που άγγιξε όλους όσους την παρακολούθησαν.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά της Ε΄τάξης και τους εκπαιδευτικούς που τα στήριξαν στην προσπάθειά τους.

giorti17noembri1 giorti17noembri2

Η γιορτή του σχολείου μας για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Tην Παρασκευή 27 Οκτωβρίου
το σχολείο μας διοργάνωσε γιορτή μνήμης και τιμής στους ήρωες του Σαράντα. Πρωταγωνιστές οι μαθητές και μαθήτριες της Δ΄τάξης με την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ.κ. Παπαχαραλάμπους Ελένης, Σπυρέλλη Ελευθερίας, καθώς και της  μουσικού μας κ. Μπέσσυς Σπανοδήμου.

Η γιορτή ξεκίνησε με την καθιερωμένη παράδοση της ελληνικής σημαίας από την Διευθύντρια του Σχολείου κ. Σαμαρά Μάρθα στον σημαιοφόρο της 1ης περιόδου, μαθητή του ΣΤ1, Σάββιτς Γεώργιο. Δίπλα του βρίσκονταν  όλοι οι παραστάτες και οι υπεύθυνοι κατάθεσης στεφάνου.

 

Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄  τάξης, μέσα από αφηγήσεις, απαγγελίες,  τραγούδια, σκετσάκια, ηχητικά και οπτικά ντοκουμέντα, ανέλαβαν να ζωντανέψουν τις μνήμες εκείνων των ημερών που η πατρίδα μας έγραψε χρυσές σελίδες, τόσο στη δική της, όσο και στην παγκόσμια ιστορία. Δίκαια εισέπραξαν το χειροκρότημα όλων. 
Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. 

Επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπεύθυνων κατάθεσης στεφάνου για το διδακτικό έτος 2017-2018

Τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017, στην Αίθουσα του ΣΤ1, παρουσία της Διευθύντριας Σαμαρά Μάρθας, των εκπαιδευτικών ΣΤ΄ τάξης Καβάκα Αικατερίνης και Ρίζου Δήμητρας και των εκπαιδευτικών Παπαναστασίου Γεωργίου και Μιχαηλίδου Αναστασίας,  με τη συμμετοχή όλων των μαθητών και μαθητριών της ΣΤ΄ τάξης, πραγματοποιήθηκε η διαδικασία για την επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπεύθυνων κατάθεσης στεφάνου  για το διδακτικό έτος 2017-2018. 

Για την επιλογή εφαρμόστηκαν τα προβλεπόμενα από το ΠΔ  79/2017 (ΦΕΚ 109 τ. Α΄), την ΥΑ Φ.10/ΦΜ/151306/Δ1/13-09-2017 και τις διευκρινιστικές εγκυκλίους του ΥΠ.Π.Ε.Θ.. Η διαδικασία επιλογής ανέδειξε μετά από κλήρωση ανάμεσα σε όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες των τμημάτων ΣΤ1 και ΣΤ2, τους/τις παρακάτω μαθητές/τριες που θα εκπροσωπήσουν το σχολείο μας για τις δύο περιόδους του διδακτικού έτους:


1η περίοδος: Αρχή διδακτικού έτους έως 31 Ιανουαρίου 2018.


Τμήμα ΣT1
Σημαιοφόρος: Σάββιτς Γεώργιος
Παραστάτες/τριες:
1η : Γλύκα Χρυσάνθη
2ος: Χωριανόπουλος Φραντζέσκος
3η : Λιανού  Μαρία
4η: Κοντού Αναστασία
5η : Θεοδώρου Αλεξάνδρα
Υπεύθυνος κατάθεσης στεφάνου: Τσάμος Γεώργιος


2η περίοδος: Από 1 Φεβρουαρίου 2018 έως λήξη διδακτικού έτους.


Τμήμα ΣΤ2
Σημαιοφόρος: Κεχαγιάς Αλέξανδρος 
Παραστάτες/τριες:
1ος:Παππάς Ιωάννης 
2ος : Μαστροκώστας Ευθύμιος-Νεκτάριος
3ος : Μαζίδης Ιωάννης
4η : Κλαδούχα Κωνσταντίνα
5η : Μανουσάκη Λήδα
Υπεύθυνη κατάθεσης στεφάνου: Γαλανοπούλου Μαρία


Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!

Υπ. Υγείας: Επιδημική Έξαρση ιλαράς -Οδηγίες εμβολιασμού (εγκύκλιος)

Εγκύκλιο εξέδωσε το υπουργείο υγείας, με αφορμή την επιδημική έξαρση ιλαράς σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, και πρόσφατα στην Ελλάδα.

Στην εγκύκλιο η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει:

 Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου πρέπει να είναι εμβολισμένοι με 2 δόσεις εμβολίου για την ιλαρά (με τη μορφή μονοδύναμου εμβολίου ιλαράς ή μικτού εμβολίου MMR).

 

Σε περιπτώσεις υψηλού κινδύνου, η 2η δόση μπορεί να γίνει με μεσοδιάστημα τουλάχιστον 4 εβδομάδων από την 1η. Οι συστάσεις αυτές ισχύουν για όσο διάστημα η επιδημική έξαρση ιλαράς είναι σε εξέλιξη και μέχρι να εκδοθεί νεότερη απόφαση της Επιτροπής.

Ενημερωθείτε για την εγκύκλιο: 

https://diavgeia.gov.gr/doc/%25CE%25A9893465%25CE%25A6%25CE%25A5%25CE%259F-8%25CE%2598%25CE%259D?inline%3Dtrue&

Ημέρα σχολικού Αθλητισμού

Ημέρα σχολικού Αθλητισμού σήμερα: 2 Οκτωβρίου 2017. Εμείς τη γιορτάσαμε την προηγούμενη Δευτέρα στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου. Παίξαμε πολλά αθλήματα γνωστά και λιγότερο γνωστά όπως τοξοβολία και ξιφομαχία. Στο τέλος πήραμε και μετάλλια (...οι δασκάλες μας δηλαδή).

oaka1oaka2

oaka3oaka4