Σχολικό έτος 2017-2018

ΕΥΧΕΣ

Eyxes

Οργάνωση υποστηρικτικών συναντήσεων για γονείς των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Αγίας Παρασκευής

Αγία Παρασκευή 11-12-2017

Προς τους γονείς και Κηδεμόνες του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής

«Οργάνωση υποστηρικτικών συναντήσεων για γονείς των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Αγίας Παρασκευής»

   Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής και το Τμήμα Παιδείας , πιστεύουν πως η προώθηση της ποιοτικής κοινωνικής μέριμνας των μαθητών και των γονέων είναι πολύ σημαντική. Ειδικά για φέτος επιδιώκει τη συνεργασία  με τα Δημοτικά Σχολεία και τους Συλλόγους Γονέων σε επίπεδο συμβουλευτικής και υποστηρικτικής βοήθειας.

    Στο πλαίσιο αυτό προτείνει μια συζήτηση με την ψυχολόγο  κα Έφη Θωμά με θέμα:

«Μαθησιακές Δυσκολίες-Βασικές έννοιες και χαρακτηριστικά»

   Βασικός σκοπός αυτής της συζήτησης, που θα γίνει στο χώρο του σχολείου μας την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου στις 4:30 έως 6:30 μ.μ.,  είναι να ενημερωθούν οι γονείς για τα είδη των μαθησιακών δυσκολιών και τα χαρακτηριστικά των παιδιών με αυτές τις δυσκολίες, τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και παρέμβασης για το παιδί  και τους ίδιους, καθώς και να δοθούν κατευθυντήριες γραμμές στους γονείς.

 

Η Διευθύντρια του Σχολείου           Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων

Μάρθα Σαμαρά                              Νίκη Καλλιαρέκου

                        symmetexo

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΓΑΠΗΣ « ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΥΜΕ - ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ»

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΓΑΠΗΣ 

« ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΥΜΕ - ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ»


 


Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

   Στηρίζοντας τους βασικούς στόχους του Σχολείου μας, που είναι η καλλιέργεια υπεύθυνης στάσης των μαθητών  απέναντι στα ποικίλα κοινωνικά προβλήματα, η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και η προώθηση αξιών όπως η συλλογικότητα και ο αλληλοσεβασμός, αποφασίσαμε συμμετέχουμε σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδείας του Δήμου στον τηλεμαραθώνιο αγάπης,  « Εμβολιάζουμε - προστατεύουμε», που διοργανώνει η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της Unicef σε συνεργασία με την ΕΡΤ.  Ο Τηλεμαραθώνιος έχει  βασικό στόχο να μη μείνει κανένα παιδί στην Ελλάδα και στον κόσμο χωρίς την προστασία των εμβολίων.

    Την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου θα περάσει από κάθε τάξη ομάδα μαθητών/τριών του Σχολείου μας με  ένα «κουμπαρά» και με το σύνθημα  «΄Ενα ευρώ-Μια ζωή». Όσοι/ες  μαθητές/τριες  επιθυμούν μπορούν να δείξουν την αλληλεγγύη τους ρίχνοντας ένα ευρώ στον κουμπαρά. Η παράδοση του «Κουμπαρά»  κάθε σχολείου με το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα γίνει τη Δευτέρα 4/12 , 1:30μμ-3:00μμ, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο (Λεωφ. Μεσογείων 415-417).Ο Τηλεμαραθώνιος  θα γίνει στο στούντιο της  ΕΡΤ στην Κατεχάκη, τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου από τις 6 το απόγευμα έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Από τη Διεύθυνση

Η γιορτή στο σχολείο μας για την 44η Επέτειο από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017, στoν ειδικά διαμορφωμένο για την εκδήλωση χώρο του σχολείου μας, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης, με τη στήριξη των δασκάλων τους κ.κ. Χαχάμη Έλσας, Παπαευαγγέλου Σταυρούλας, Πετράκη Ιωάννη και της μουσικού μας κ. Σπανοδήμου Μπέσσυ, παρουσίασαν τη γιορτή για την 44η Επέτειο από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Τα παιδιά, μέσα από αφήγηση ιστορίας, απαγγελίες, τραγούδια και ηχητικά ντοκουμέντα, ξεδίπλωσαν με τη φαντασία τους όλα όσα συνέβαιναν τα εφτά χρόνια της Χούντας και τις μέρες του Νοέμβρη του ΄73 στο Πολυτεχνείο, με την ηρωική αντίσταση των νέων ενάντια στο τυραννικό καθεστώς και τον αγώνα τους για Ελευθερία και Δημοκρατία.
Ήταν μια συγκινητική γιορτή που άγγιξε όλους όσους την παρακολούθησαν.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά της Ε΄τάξης και τους εκπαιδευτικούς που τα στήριξαν στην προσπάθειά τους.

giorti17noembri1 giorti17noembri2

Η γιορτή του σχολείου μας για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Tην Παρασκευή 27 Οκτωβρίου
το σχολείο μας διοργάνωσε γιορτή μνήμης και τιμής στους ήρωες του Σαράντα. Πρωταγωνιστές οι μαθητές και μαθήτριες της Δ΄τάξης με την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ.κ. Παπαχαραλάμπους Ελένης, Σπυρέλλη Ελευθερίας, καθώς και της  μουσικού μας κ. Μπέσσυς Σπανοδήμου.

Η γιορτή ξεκίνησε με την καθιερωμένη παράδοση της ελληνικής σημαίας από την Διευθύντρια του Σχολείου κ. Σαμαρά Μάρθα στον σημαιοφόρο της 1ης περιόδου, μαθητή του ΣΤ1, Σάββιτς Γεώργιο. Δίπλα του βρίσκονταν  όλοι οι παραστάτες και οι υπεύθυνοι κατάθεσης στεφάνου.

 

Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄  τάξης, μέσα από αφηγήσεις, απαγγελίες,  τραγούδια, σκετσάκια, ηχητικά και οπτικά ντοκουμέντα, ανέλαβαν να ζωντανέψουν τις μνήμες εκείνων των ημερών που η πατρίδα μας έγραψε χρυσές σελίδες, τόσο στη δική της, όσο και στην παγκόσμια ιστορία. Δίκαια εισέπραξαν το χειροκρότημα όλων. 
Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. 

Επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπεύθυνων κατάθεσης στεφάνου για το διδακτικό έτος 2017-2018

Τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017, στην Αίθουσα του ΣΤ1, παρουσία της Διευθύντριας Σαμαρά Μάρθας, των εκπαιδευτικών ΣΤ΄ τάξης Καβάκα Αικατερίνης και Ρίζου Δήμητρας και των εκπαιδευτικών Παπαναστασίου Γεωργίου και Μιχαηλίδου Αναστασίας,  με τη συμμετοχή όλων των μαθητών και μαθητριών της ΣΤ΄ τάξης, πραγματοποιήθηκε η διαδικασία για την επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπεύθυνων κατάθεσης στεφάνου  για το διδακτικό έτος 2017-2018. 

Για την επιλογή εφαρμόστηκαν τα προβλεπόμενα από το ΠΔ  79/2017 (ΦΕΚ 109 τ. Α΄), την ΥΑ Φ.10/ΦΜ/151306/Δ1/13-09-2017 και τις διευκρινιστικές εγκυκλίους του ΥΠ.Π.Ε.Θ.. Η διαδικασία επιλογής ανέδειξε μετά από κλήρωση ανάμεσα σε όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες των τμημάτων ΣΤ1 και ΣΤ2, τους/τις παρακάτω μαθητές/τριες που θα εκπροσωπήσουν το σχολείο μας για τις δύο περιόδους του διδακτικού έτους:


1η περίοδος: Αρχή διδακτικού έτους έως 31 Ιανουαρίου 2018.


Τμήμα ΣT1
Σημαιοφόρος: Σάββιτς Γεώργιος
Παραστάτες/τριες:
1η : Γλύκα Χρυσάνθη
2ος: Χωριανόπουλος Φραντζέσκος
3η : Λιανού  Μαρία
4η: Κοντού Αναστασία
5η : Θεοδώρου Αλεξάνδρα
Υπεύθυνος κατάθεσης στεφάνου: Τσάμος Γεώργιος


2η περίοδος: Από 1 Φεβρουαρίου 2018 έως λήξη διδακτικού έτους.


Τμήμα ΣΤ2
Σημαιοφόρος: Κεχαγιάς Αλέξανδρος 
Παραστάτες/τριες:
1ος:Παππάς Ιωάννης 
2ος : Μαστροκώστας Ευθύμιος-Νεκτάριος
3ος : Μαζίδης Ιωάννης
4η : Κλαδούχα Κωνσταντίνα
5η : Μανουσάκη Λήδα
Υπεύθυνη κατάθεσης στεφάνου: Γαλανοπούλου Μαρία


Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!

Περισσότερα Άρθρα...