Σχολικό έτος 2017-2018

Ενημέρωση για το μάθημα της κολύμβησης για τους μαθητές της Γ΄ Δημοτικού

                           

Θέμα: Ενημέρωση για το μάθημα της κολύμβησης για τους μαθητές της Γ΄ Δημοτικού


Αγαπητοί  γονείς, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Το αντικείμενο της κολύμβησης θα υλοποιηθεί στο Κολυμβητήριο του Ν. Ψυχικού  κατά το Β΄ τρίμηνο. Θα γίνουν 10-12 μαθήματα για τα τμήματα του σχολείου μας ως εξής:

Γ1: Τετάρτη  11:45 -13:15

Γ2: Παρασκευή  10:00 -11:45 ή 11:45 -13:15

Γ3:Πέμπτη 11:45 -13:15

Η μεταφορά προς και από  το  κολυμβητήριο θα είναι δωρεάν.

Η γυμνάστρια και ο  γυμναστής  του σχολείου θα συνοδεύουν τους μαθητές στο κολυμβητήριο, θα τους επιβλέπουν και θα τους βοηθούν στην προετοιμασία τους.

Τα μαθήματα θα γίνονται από πτυχιούχους καθηγητές Φ.Α. σε αναλογία 10:1 μαθητών/ ανά καθηγητή – προπονητή.

Όσοι γονείς ενδιαφέρεστε για τη συμμετοχή του παιδιού σας στο πρόγραμμα πρέπει να  συμπληρώσετε την Υπεύθυνη Δήλωση που σας επισυνάπτουμε. Παρακαλούμε να τη συμπληρώσετε και να την στείλετε στο σχολείο το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 12/1/2018.

Από τη Δ/νση

 

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

 

2018EYXES

Αγαπητοί γονείς και μαθητές/τριες,

σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό από τις 23 Δεκεμβρίου 2017 έως και τις 7 Ιανουαρίου 2018, για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν ξανά τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018.

Δεχθείτε τις πιο θερμές ευχές μας για τον καινούργιο χρόνο 2018 με Υγεία, Χαρά και Δημιουργικότητα.

 

Η Διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου.

 

 

ΕΥΧΕΣ

Eyxes

Οργάνωση υποστηρικτικών συναντήσεων για γονείς των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Αγίας Παρασκευής

Αγία Παρασκευή 11-12-2017

Προς τους γονείς και Κηδεμόνες του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής

«Οργάνωση υποστηρικτικών συναντήσεων για γονείς των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Αγίας Παρασκευής»

   Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής και το Τμήμα Παιδείας , πιστεύουν πως η προώθηση της ποιοτικής κοινωνικής μέριμνας των μαθητών και των γονέων είναι πολύ σημαντική. Ειδικά για φέτος επιδιώκει τη συνεργασία  με τα Δημοτικά Σχολεία και τους Συλλόγους Γονέων σε επίπεδο συμβουλευτικής και υποστηρικτικής βοήθειας.

    Στο πλαίσιο αυτό προτείνει μια συζήτηση με την ψυχολόγο  κα Έφη Θωμά με θέμα:

«Μαθησιακές Δυσκολίες-Βασικές έννοιες και χαρακτηριστικά»

   Βασικός σκοπός αυτής της συζήτησης, που θα γίνει στο χώρο του σχολείου μας την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου στις 4:30 έως 6:30 μ.μ.,  είναι να ενημερωθούν οι γονείς για τα είδη των μαθησιακών δυσκολιών και τα χαρακτηριστικά των παιδιών με αυτές τις δυσκολίες, τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και παρέμβασης για το παιδί  και τους ίδιους, καθώς και να δοθούν κατευθυντήριες γραμμές στους γονείς.

 

Η Διευθύντρια του Σχολείου           Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων

Μάρθα Σαμαρά                              Νίκη Καλλιαρέκου

                        symmetexo

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΓΑΠΗΣ « ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΥΜΕ - ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ»

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΓΑΠΗΣ 

« ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΥΜΕ - ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ»


 


Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

   Στηρίζοντας τους βασικούς στόχους του Σχολείου μας, που είναι η καλλιέργεια υπεύθυνης στάσης των μαθητών  απέναντι στα ποικίλα κοινωνικά προβλήματα, η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και η προώθηση αξιών όπως η συλλογικότητα και ο αλληλοσεβασμός, αποφασίσαμε συμμετέχουμε σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδείας του Δήμου στον τηλεμαραθώνιο αγάπης,  « Εμβολιάζουμε - προστατεύουμε», που διοργανώνει η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της Unicef σε συνεργασία με την ΕΡΤ.  Ο Τηλεμαραθώνιος έχει  βασικό στόχο να μη μείνει κανένα παιδί στην Ελλάδα και στον κόσμο χωρίς την προστασία των εμβολίων.

    Την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου θα περάσει από κάθε τάξη ομάδα μαθητών/τριών του Σχολείου μας με  ένα «κουμπαρά» και με το σύνθημα  «΄Ενα ευρώ-Μια ζωή». Όσοι/ες  μαθητές/τριες  επιθυμούν μπορούν να δείξουν την αλληλεγγύη τους ρίχνοντας ένα ευρώ στον κουμπαρά. Η παράδοση του «Κουμπαρά»  κάθε σχολείου με το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα γίνει τη Δευτέρα 4/12 , 1:30μμ-3:00μμ, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο (Λεωφ. Μεσογείων 415-417).Ο Τηλεμαραθώνιος  θα γίνει στο στούντιο της  ΕΡΤ στην Κατεχάκη, τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου από τις 6 το απόγευμα έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Από τη Διεύθυνση

Η γιορτή στο σχολείο μας για την 44η Επέτειο από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017, στoν ειδικά διαμορφωμένο για την εκδήλωση χώρο του σχολείου μας, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης, με τη στήριξη των δασκάλων τους κ.κ. Χαχάμη Έλσας, Παπαευαγγέλου Σταυρούλας, Πετράκη Ιωάννη και της μουσικού μας κ. Σπανοδήμου Μπέσσυ, παρουσίασαν τη γιορτή για την 44η Επέτειο από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Τα παιδιά, μέσα από αφήγηση ιστορίας, απαγγελίες, τραγούδια και ηχητικά ντοκουμέντα, ξεδίπλωσαν με τη φαντασία τους όλα όσα συνέβαιναν τα εφτά χρόνια της Χούντας και τις μέρες του Νοέμβρη του ΄73 στο Πολυτεχνείο, με την ηρωική αντίσταση των νέων ενάντια στο τυραννικό καθεστώς και τον αγώνα τους για Ελευθερία και Δημοκρατία.
Ήταν μια συγκινητική γιορτή που άγγιξε όλους όσους την παρακολούθησαν.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά της Ε΄τάξης και τους εκπαιδευτικούς που τα στήριξαν στην προσπάθειά τους.

giorti17noembri1 giorti17noembri2

Περισσότερα Άρθρα...