Σχολικό έτος 2017-2018

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου

Ενημέρωση για τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου

 

 25hMartiou

Αγαπητοί γονείς,
σχετικά με τον φετινό εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, σας ενημερώνουμε ότι:

Την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018 οι μαθητές των τάξεων Α΄, Β΄, Γ΄ Δ΄ και Ε΄ θα παρακολουθήσουν τη γιορτή, που οργανώνουν οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης με την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ. κ. Δήμητρας Ρίζου, Κατερίνας Καβάκα και Μπέσυς Σπανοδήμου κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τους. 

Το σχολείο (πρωινό και ολοήμερο πρόγραμμα) θα λειτουργήσει κανονικά.


Την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 δεν θα γίνουν μαθήματα. Στο σχολείο θα προσέλθουν οι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης  στις 9:00 π. μ   θα παρουσιάσουν τη γιορτή και μετά την ολοκλήρωσή της, περίπου στις 10:20 θα αποχωρήσουν.
Παρακαλούμε να φροντίσετε για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών/μαθητριών από το σχολείο.

Τη γιορτή καλούνται να παρακολουθήσουν και οι γονείς των μαθητών/τριών της ΣΤ’ .

Το σχολείο, πρωινό και ολοήμερο, δεν θα λειτουργήσει.


Την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 οι μαθητές/τριες της Ε΄και της ΣΤ΄ τάξης, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς κ.κ. Ιωάννη Παναγιωτόπουλο και Δήμητρα Ρίζου, θα λάβουν μέρος στην Παρέλαση.
Για τη διαδικασία της Παρέλασης θα δοθούν ειδικές οδηγίες στους γονείς των μαθητών/τριών των Ε’ και ΣΤ΄ τάξεων που θα λάβουν μέρος, με σχετικό ενημερωτικό σημείωμα.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Εισαγωγή μαθητών σε Πρότυπα - Πειραματικά Σχολεία

Εισαγωγή μαθητών σε Πρότυπα - Πειραματικά Σχολεία

Ενημερώνουμε τους γονείς ότι η ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων για εισαγωγή μαθητών και μαθητριών σε Πρότυπα- Πειραματικά Γυμνάσια για το σχολικό έτος 2018-19 είναι η 30η Απριλίου 2018.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο  σχετικό ΦΕΚ.

"Η τσάντα στο σχολείο"

Εφαρμογή της δράσης "Η τσάντα στο σχολείο" για το μήνα Μάρτιο

Αγαπητοί γονείς,

σας υπενθυμίζουμε ότι η εφαρμογή της δράσης: "Η τσάντα στο σχολείο" για το μήνα Μάρτιο, θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 24-25 του μήνα.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

«Χελιδονίσματα»

«Χελιδονίσματα» στο Σχολείο μας

xelidoni1xelidoni2 

Με το έθιμο του καλαντίσματος της   άνοιξης τα Πρωτάκια μας με τη δασκάλα της Μουσικής κα Μπέσυ Σπανοδήμου,  μας εξέπληξαν ευχάριστα. Βγήκαν με μεγάλη χαρά να «φωνάξουν» ότι ήρθε η Άνοιξη, έφυγε ο κρύος και άκαρπος χειμώνας! Η φύση, άρα η ζωή θα αναγεννηθεί. Και πώς το φωνάζανε; Τραγουδώντας κάλαντα. Κρατώντας στα χέρια τους τη χελιδόνα, μια κατασκευή  με ένα ομοίωμα χελιδονιού  έψαλαν τα Χελιδονίσματα στη Διευθύντρια και στους δασκάλους που εκείνη την ώρα ήταν στο γραφείο.

Ήρθε ήρθε χελιδόνα
ήρθε και άλλη μεληδόνα
κάθισε και λάλησε
και γλυκά κελάηδησε:

Μάρτη, Μάρτη μου καλέ,
και Φλεβάρη φοβερέ
κι αν φλεβίσεις κι αν τσικνίσεις
καλοκαίρι θα μυρίσεις
Κι αν χιονίσεις κι αν κακίσεις
πάλιν άνοιξη θ’ ανθίσεις.

Το έθιμο αυτό χάνεται στα βάθη των αιώνων, τότε που ακόμη ο Μάρτης ήταν ο πρώτος μήνας του χρόνου και για να τον προϋπαντήσουν έψελναν ευχές και κάλαντα.

Με χαρά πήραν το «κέρασμα» και στη συνέχεια έφτιαξαν  «μαρτάκι» με τις δασκάλες τους. Είναι ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του στα αρχαία χρόνια και δυστυχώς έχει αρχίσει να χάνεται. Μέχρι και σήμερα βέβαια, οι μητέρες δένουν στα χέρια των παιδιών τους ένα χρωματιστό βραχιολάκι από κλωστές, για να μην «κάψει» τα παιδιά τους ο ήλιος της Άνοιξης. Το βραχιολάκι αυτό το φοράνε μέχρι την Ανάσταση ή μέχρι να δουν τα πρώτα χελιδόνια… Τότε το «πετάνε» στα κεραμίδια του σπιτιού τους ή το αφήνουνε σε μια τριανταφυλλιά για να μπορεί από εκεί να το πάρει το χελιδόνι για να χτίσει τη φωλιά του.

Μπράβο στα παιδιά και στις δασκάλες!

Συμμετοχή σε διαγωνισμό ρομποτικής και πρόκριση

Συμμετοχή σε  διαγωνισμό ρομποτικής και πρόκριση

 

Συγχαρητήρια στα παιδιά του Σχολείου μας,  που  κάνουν μαθήματα ρομποτικής με τη Stem Education,  στα πλαίσια των απογευματινών δραστηριοτήτων,   έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού και προκρίθηκαν  στον τελικό, που θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο στο Γαλάτσι.

Παρόμοιες συμμετοχές και προκρίσεις όχι μόνο κάνουν τη σχολική μας κοινότητα υπερήφανη, αλλά δίνουν καλό παράδειγμα και κίνητρο σε όλους τους μαθητές να ασχοληθούν με παρόμοιες, δημιουργικές δραστηριότητες.

Ευχόμαστε να επιτύχουν διάκριση στον τελικό διαγωνισμό  αν και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα θα κερδίσουν τη χαρά της δημιουργίας και τη γλυκιά προσμονή των αποτελεσμάτων. Ευχαριστούμε τους γονείς του Σχολείου που βοήθησαν και βοηθούν  στην προσπάθειά τους  αυτή!

Καλή επιτυχία!

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

wro

Περισσότερα Άρθρα...